Ceviz Kabuğunu Dolduran Konular

Tarihe düşülen not

  • Kategoriler

Apple beklenen tablet bilgisayarı tanıttı

Posted by Emir Ateş Ocak 28, 2010

ipad

Apple’ın uzun zamandır merakla beklenen yeni tablet bilgisayarı nihayet sahneye çıktı. Apple’ın bu tablet bilgisayarı sanıldığı gibi iSlate değil, iPad ismini aldı.

Apple’ın uzun zamandır merakla beklenen yeni tablet bilgisayarı nihayet sahneye çıktı. Apple’ın patronu Steve Jobs’un da katılımıyla San Francisco’da gerçekleşmekte olan tanıtıma basın ve medyanın ilgisi büyük.

Steve Jobs, önce Apple’ın geçmişinden bugüne ürün yelpazesini sahneye yansıtırken, sonunda merakla beklenen tablet bilgisayarını kamuoyuna gösterdi. Ancak Apple’ın bu tablet bilgisayarı sanıldığı gibi iSlate değil, iPad ismini aldı.

0.5 inç inceliğinde olacak olan Apple iPad’in ağırlığı 600 gramı geçmiyor. 9.7 inç’lik bir ekrana sahip olan iPad, tamamen multi-touch yani çoklu dokunmatik ekran teknolojisinden faydalanıyor ve dokunmatik teknolojisinde bir adım daha ileriye gidiyor. 16 GB’lık dahili hafızaya sahip olan iPad’in hafızası 64 GB’a kadar da yükseltilebiliyor. 1 GHz Apple A4 işlemciye sahip olan cihaz, Bluetooth 2.1 teknolojisini de kullanıyor.

Pusulası bulunan ve dahili mikrofon ve hoparlörüyle de dikkat çeken iPad’de birçok uygulama da kullanılabiliyor. Örneğin oyunları oynarken küçük ekranda oyunu oynayabileceğiniz gibi tam ekran yaparak da iPad üzerinden dilediğiniz oyunu oynayabileceksiniz.

iPad’le birlikte iBooks servisini de kullanıcılarına duyuran Jobs, internet üzerinden tıpkı raftan kitap seçer gibi iBooks portalı üzerinden kitap alınabileceğini ve kullanıcıların bundan böyle iPad üzerinden kitap okuyabileceğini dile getirdi. iTunes servisiyle paralel olan iBooks’ta okuyacağınız kitabın yazı tipini isteğinize göre değiştirebilecek ve sayfaları yavaşça çevirerek (animasyon efektiyle gerçek kitap sayfasını çevirir gibi) kitabınızı keyifle okumayı sürdüreceksiniz.

USB bağlantısıyla iPhone ve iPod’larda olduğu gibi bilgisayara bağlanacak olan iPad, WiFi ve 3G bağlantı teknolojilerini de destekliyor.


2 Yanıt to “Apple beklenen tablet bilgisayarı tanıttı”

  1. Ismail said

    Çok güzelmiş, gerçekten bir tane almak lazım, fiyatının belli olmasını bekliyoruz

  2. http://www.internetajans.com/default.asp?NID=89819
    Bu kusurlarını da dikkate alarak bakmak lazım. Ama kabul etmek lazım gerçektende güzel ve yeni bir devrim gibi..

Yorum bırakın